"Cseszt Regélő" Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

Székhely: 8973 Csesztreg, Petőfi S. u. 2.
Iroda: 8960 Lenti, Deák F. u. 4.
Telefon-fax: (06 92) 551 874
E-mail: info@lentiterseg.hu
Aktuális hirdetés,
információ

banner felület
Feliratkozás hírlevélre
Név:

Lakcím:

Email:

Bizt. kód:

Írja be a kódot:
Lenti és Vidéke Méhész Egyesület
Szervezet adatai
Szervezet neve: Lenti és Vidéke Méhész Egyesület
Cím: 8960 Lenti, Bethlen G. u. 46.
Település: Lenti
Telefonszám: +36-30-518-42-32
Képviseli: Gaál László, elnök
Email:
Weboldal: http://www.helyitermek.hu
Szervezet bemutatása

A Lenti és Vidéke Méhész Egyesület és elõdszervezete közel 30 éve képviseli a térség méhészeinek az érdekeit, amelynek során számos rendezvényt, szakmai tanulmányutat és tréninget szervezett, szakmai kompetenciája vitathatatlan.

Szervezet céljai

A 2005-ben megtörtént tisztújítást követõen az Egyesület a korábbi, szakmai tevékenységek mellett a tagság érdekeinek figyelembe vételével új fejlesztési célokat tûzött ki, melyek közül az alábbiak a legjelentõsebbek:

  • együttmûködés hasonló és más területen mûködõ non-profit szervezetekkel és ezáltal a civil szféra befolyásának növelése, a térségben egy jól mûködõ civil hálózat kialakítása
  • a méhészet mellett a méz értékesítését is segítõ más speciális helyi terméket készítõ termelõk bevonása az Egyesület munkájába, és tevékenységük segítése
  • céljainkat segítõ fejlesztési elképzelések kidolgozása és pályázati források elnyerésére program kidolgozása
  • szorosabb együttmûködés a hasonló adottságokkal, problémákkal rendelkezõ szomszédos országok szervezetivel

Szervezet tevékenységei

Az Egyesületnek több állandó, a tagság szakmai fejlõdését, tapasztalatszerzését segítõ állandó programja van. A méhészeti szezon kezdete elõtt a téli-tavaszi idõszakban minden évben szakmai elõadássorozat szervez, amelyen különbözõ szakértõk tájékoztatják a résztvevõket a méhészethez kapcsolódó újdonságokról. A szakmai tapasztalatszerzést segíti az évente megszervezett tanulmányút, a szervezeten belüli tapasztalatcserét pedig a méhész piknik és az év végén megrendezett méhész bál.

Megvalósított programok

  • "Kerka-völgy aranya, a méz - a helyi termékekért" c. Ausztria-Magyarország Interreg IIIA program

A pályázati programot a szervezet 2007. február 1. és 2007. november 30. között valósította meg. A két  ausztriai partnerrel közösen megvalósított program elsõ lépése volt annak a törekvésünknek, hogy a méhészek mellett a térség méz értékesítését is segítõ helyi termelõit is bevonják a munkába és közösen összefogva segítsék egymást, kialakítva egy olyan szakmai együttmûködést, amely kölcsönösen a javukat szolgálja.

A programban helyi termelõkkel közös marketing tréning valósult meg, elkészült a Lenti térség helyi termékeire vonatkozó marketingstratégia és értékesítési terv kidolgozása, a laikusok számára is sok élményt jelentõ méhészeti bemutatókert (a mézelõ növényektõl, a kaptárakon át, a méz elõállításáig minden fázist bemutató ház) tervei és a mézet és más termékeket bemutató "Mézelde" c. kiadvány és a helyi termékeket, termelõket bemutató www.helyitermek.hu weboldal. A helyi termékek népszerûsítése érdekében pedig a "Különlegességek és hagyományok határokon át" - kézmûves és helyi termék vásárt valósítottuk meg.
 

 

 

 
» Civil szervezetek Lenti településen
» Vállalkozások Lenti településen
A projekt az Európai Unió Támogatásával, az Európai Szociális Alap
társfinanszírozásával valósul meg.
TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0013
© 2010 Minden jog fenntartva ! · Cseszt Regélő Nonprofit Kft.